Keek op de week 53 vervolg.

Nieuwjaar.

Dag 2020. Goede morgen 2021. 2020 zou het gros van de mensheid graag willen vergeten. Echter ik ben bang dat het een jaar is wat niet in de vergetelheid geraakt. Je moet eigenlijk niet te veel terugkijken, maar vooral vooruit kijken. Aan de andere kant kun je lessen trekken uit je geschiedenis. En eerlijk is eerlijk er zijn best wel wat lessen geleerd vorig jaar. Lessen die van heel veel nut kunnen zijn het komende jaar!

Gisterenavond en nacht namen we afscheid van het jaar wat werd gedomineerd door Corona. In Nieuw Zeeland werd er zelfs gewoon normaal oud- en nieuw gevierd. Daar lijkt Corona onder controle. Welke redenen je ook aanvoert, naar mijn mening heeft dat ook veel te maken met genomen maatregelen en je er dan ook aan houden. En op de één of andere manier is dat laatste iets wat niet in de Nederlandse genen zit. Hoe moeilijk is het nu om je één jaar, slechts één jaar te houden aan bijv. het vuurwerkverbod. Het gaat maar om een paar uur op een laatste dag van het jaar. Maar ja de kinderen vinden het zo leuk. En ja de buren gelukkig nieuwjaar wensen is echt een traditie. Gisterenmiddag leek het er op dat men het vuurwerkverbod redelijk naleefde. En ook het carbidschieten werd bij mij in de buurt keurig volgens de regels gedaan. Alleen rond 24.00 uur ging de rem er af. Vuurwerk wat, in ieder geval bij mij in de buurt, niet onderdeed voor andere jaren. Wat begrijp je dan niet aan: dit jaar vuurwerkverbod?

En het ging hier niet alleen om Willem Engel (de Corona ontkenner) en zijn aanhangers. Nee ook de brave huisvader met zijn kinderen. Men mag toch al niet zo veel vandaag de dag. Kom op zeg, zo’n klein offer. Ze vroegen niet of je 14 dagen niet zou eten, ze vroegen niet of je 24 uur buiten in de kou zou gaan staan en ook vroegen ze je niets anders onmogelijks. Nee ze vroegen een relatief klein dingetje om de zorg te ontlasten, niet meer en niet minder. Maar nee, wij bepalen dat wel lekker zelf. En over veertien dagen maar klagen dat de zorg verstopt zit en de maatregelen nog langer aanhouden. Gelukkig werd er wel minder vuurwerk afgestoken, in ieder geval leek de druk op de zorg mee te vallen. Nu ook maar hopen dat we elkaar het virus weer wat meer hebben overgedragen de afgelopen Kerst periode.

Maar dat is terugkijken en dat wilde ik niet. Nee vooruitkijken dat wilde ik. Dat wilde ik ook symboliseren met de foto van de zonsopkomst.

Ik hoop dat 2021 het jaar wordt dat we Corona de kop in kunnen drukken. Het jaar waarin blijkt dat de vaccins werken. Het jaar waarin het leven zich weer normaliseert, tenminste op de meeste gebieden. Het jaar waarin je je naasten weer mag knuffelen. Het jaar waarin we elkaar weer mogen ontmoeten. Gewoon in de kroeg op de hoek of met meer mensen bij elkaar thuis. Ik hoop er zo op. Ik hoop ook dat het een jaar wordt waarin we behouden wat goed is en veranderen wat beter kan. Ik wens jullie allemaal een geweldig positief en gezond jaar toe. Een jaar waarin alleen de Corona uitslag negatief is. Tot de volgende week, tot de volgende Keek, Fred

Volgs ons ook op